tisdag, november 01, 2011

Någon måste ställas till svars inom kriminalvården!


24 åriga Karen Gebreab slås ihjäl av en grovt kriminell person från Södertälje på häktet i Flemingsberg. Hon är nyanställd och har tjänstgjort i 4 månader. Hon får uppdraget att vakta en grovt kriminell och farlig person, som är 4 decimeter längre och väger i stort dubbelt så mycket som hon själv.

Misshandeln och den slutliga döden förvärras av en överårig kvinna, som försöker ingripa med batong. Batongen blir det sista Karen får se i livet.

Händelsen väcker många frågor. Den omedelbara är att häktespersonalen måste givetvis vara fysiskt överlägsen inlåsta våldsmän. Hur kan en uppbackning med en 60-årig kvinna, som inte ens kan hålla tag i sin batong, få förekomma?

Läser man på nätet så var Karen en idealist. Hade studerat till socionom och varför hon hamnade i denna märkliga roll är helt ofattbart.

Tankarna går lätt till Anders Behring Breivik eller Rödluvan och Vargen! Hur kan Kriminalvården i dagens Sverige, anställa personer som varken uppfyller de fysiska kraven eller har fullgod erfarenhet för att hantera grovt kriminella våldsmän?

Självklart är det någon som måste kliva av sitt uppdrag. Fråga är väl vem? Hur långt når denna tragedi? Upp till justieministern?

Vi lider med Karen och hennes familj! Ett 24 årigt liv är förfärligt kort!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar