måndag, november 01, 2010

30 eller 500.000 silverpenningar i Gnesta

Förra måndagen berättade Johan Rocklind vid kommunstyrelsens sammanträde att miljöpartiet särskilt skulle tilldelas 1:e viceordförande poster i samtliga nämnder. Dessa skulle även arvoderas, som nuvarande viceordförande.

Dvs enbart miljöpartiets viceordförande kommer nu att kosta skattebetalarna i Gnesta ca 500.000 kr om året till uppdrag, som normalt betraktas, som löneförstärkning.

Dessutom skulle antalet sammanträden ökas i samtliga nämnder. Tillsammans kostar detta skattebetalarna ca 1.000.000 kr lågt räknat. Dvs snabbt höjs politikerkostnaderna med 30% från 3,5 miljoner kr till 4,5 miljoner kr. Dvs högsat ökningen i hela Sverige!

Det räckte inte med 30 silverpenningar för att köpa miljöpartiet. Det blev 500.000! Således en dyrköpt historia för socialdemokraterna!

Det som är otäckt i sammanhanget är att samtidigt som miljöpartiet tillskansar sig en 0,5 miljon så blir övriga partier av med gruppledararvodet. Det lilla arvode som bl a gör att mindre partier kan deltaga i det politiska arbetet. Det är givetvis högst odemokratiskt!

De rödgröna gick på val med bl a "Bättre samarbete mellan de politiska blocken" och "Inga höjda politikerkostnader". Det första den nya majoriteten nu gör är att föreslå ett försämrat samarbetsklimat på gränsen till en krigsförklaring!

Vi ryser inför fortsättningen av fler svikna vallöften och odemokratiskt uppträdande!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar