måndag, november 08, 2010

Måndag och ont i kroppen!

I helgen passade jag på inför tisdagens snöoväder att byta däck på storbettan (Volvo S80). Däcken är dock ganska tunga. Förr brukade jag låta däckverkstaden vid Ärla sköta detta men efter pensionering måste man bli lite mer aktsam om slantarna.

Ryggen har nog inte tålt de senaste veckornas kraftövningar. Eftersom det i ryggen finns tre diskbråck varav två oläkta, så får man vara oerhört försiktig hur man beter sig. Dammsugning är en av de värsta sporterna samt att sitta. Detta får man dock inget större medhåll i från spinnsidan.

Ryggproblemen leder osökt in på sjuvården i Sörmland. Om man som jag haft möjlighet att jämföra den med vården i Stockholms Län, blir det inget vidare. Man kan undra varför det alltid skall ta minst tre månader att få träffa en specialist. När man sedan träffat specialisten så får man vänta ytterligare tre månader på att behandlas! Likt en något mer insiktsfull Kafka börjar man ju undra om inte allt är ett stort skämt!

Är nu på min andra väntemånad på att träffa en ortoped för problem med fingrar, som inte fungerar. Detta har jag hållit på nu med vårdcentralen i Gnesta i snart tre år. Läste för övrigt en doktorspalt med Lennart Skoog där han beskrev mina fingerproblem in extenso. Skall ta en kopia och skicka över till "ingenjörerna" på vårdcentralen. Sedan detta är gjort skall jag byta till Mariefreds vårdcentral. Där verkar man ha bättre koll på symptomen!

Nu väntar tre tidningar DN söndag och måndag samt SN måndag! Vi väntar även på nattens kommande kyla och snöfall. Den globala uppvärmningen tycks alldeles ha pausat för tillfället. Åtminstone i norra Europa.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar