tisdag, november 09, 2010

Dynastiskifte i Gnesta miljöparti

De senaste veckorna har miljöpartiet stått i fokus i media! Orsaken är dels ett ganska skrupellöst krav på att partiet enkom skall få en halv miljon kr, som skall täcka nya inrättade extra viceordförandeplatser, dels miljöpartiets toppolitiker Mikael Clemens avhopp!

Man misstänker kanske att Mikael kanske inte riktigt tycker att miljöpartiets krav är hederliga! I förhandlingssituationen med olika krav framskymtade för övrigt hårdingen Sten-Kalle. Men nu verkar det som andra kandidater snabbt seglar upp.

Uppenbarligen är dynastin Clemens på utgående och in kommer familjen Dellrudh. Kvar är förstås familjen Landin. Med de nya namn, som förutspås bli tongivande i miljöpartiet kan man kanske bättre förstå vad som händer.

I kommunstyrelsen blir det uppenbarligen två nya kort, Kukkamaria Valtola Sjöberg från Laxne och Kristina Dellrudh från Gnesta, som representerar miljöpartiet. Den förra aspirerar även på att vara vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. Något som är ganska ovanligt i en sådan position.

Dock verkar den samlade makten finnas hos Kerstin Landin och Sten E Karlsson. Rutinerade uvar, som vet hur man tar för sig!

Radix omnium malorum est cupiditas! - Non omne quod licet honestum est!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar