fredag, november 05, 2010

Nu gör vi helgpaus!

De två senaste veckorna har varit fyllda av jobb och kanske minst av politik. Alliansen i Gnesta klarar nog alla poster på tre möten. Det vittnar om samarbetsanda. Såg förresten att KD i Oxelösund fick en ersättarplats i Kommunstyret, trots avsaknad av mandat. Det är helt rätt när man har en Allians!

Nej det blev faktiskt inte mer än tre kvällar som ägnades åt det politiska. Däremot blev det ett betydande jobb med att tapetsera om i lägenheten i stan - dit den yngsta förmågan äntligen bestämt sig för att flytta. Hon börjar ett nytt spännande jobb i Stockholm efter många års pluggande på Högskolan i Gävle!

Lägenheten en tvåa på 45 kvm behövde ett lyft. På väggarna i vardagsrummet satt fyra lager tapeter sedan 1944, som skulle bort. Det gick hyfsat med hjälp av sk reparationstapeter. Men det tog tid och eftersom takhöjden är 2,70 så var det ett evigt klättrande på stege. Den yngsta godkände dock resultatet med spets, vilket känns tillfredsställande. Många tapeter kändes igen utom den första från 1944. Lägenheten har faktiskt varit i familjens ägo sedan den byggdes!

Idag helgdagsafton har vi oxo bytt kylare på hustruns Betta (en blå Suzuki Swift). Det gick faktiskt alldeles utmärkt även om det börjar ta emot att syssla med bilreparationer. Men solen sken, fåglarna kvittrade och det var ganska skönt!

Var nere i källaren och plockade fram lamm ur frysen! Så senare idag skall det bli Nils Emils lammgryta med bl a trattisar. Recept finns på recept.nu.

Nu skall dock kroppen få sitt med SN:s "lördagskryss" och resten av DN:s "fredagskryss" och sedan blir det nog en tupplur ovanpå detta!

Vi tillönskar alla bloggläsare oavsett partifärg, kön eller livsfilosofi en god helg! Passa på och njut! Snart kommer säkert snö och halka i den trista novembermånaden.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar