torsdag, november 04, 2010

Politiska förhandlingar i Gnesta

Vi noterar att det inom både inom ny majoritet (rödgröna) och nuvarande (allians) pågår diverse förhandlingar. Sådana brukar inte vara särskilt enkla och kan skapa stora spänningar förutom det valresultat bra eller dåligt, som finns med i bagaget.

Enligt vårt lokalblad pågår stora diskussioner inom MP, vilket man kan förstå med hänvisning till partiets krav visavi socialdemokraterna. Det bubblar även ut en hel del om socialdemokraternas lilla turbulens! Det kan man ju lätt förstå när LO nu greppar rodret!

I går kväll hade vi i alliansen vår andra träff för att nominera kompetenta politiker till de olika nämnderna. Vi är nu i stort klara med alla nomineringar i god anda, vilket bådar gott för vår framtida oppostion de närmaste fyra åren.

Givetvis blir det förändringar i alliansens toppar men kanske inte så dramatiska, som för det rödgröna samarbetet!

På måndag den 8/11 väljs presidium i kommunfullmäktige samt valberedning och sedan den 29/11, väljs merparten av de politiska uppdragen.

På måndagen kommer även den nya majoriteten att få stå till svars för varför man höjer politikerkostnaderna med 1 miljon kr.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar