måndag, november 01, 2010

LO - Den nye makthavaren i Gnesta

Det nya styret i Gnesta består främst av fackföreningsfolk från Landsorganisationen, LO. De flesta tunga nämnduppdragen går till personer aktiva eller fd aktiva inom LO.

Enda undantaget tycks vara det avgående oppositionsrådet och numera självutnämnde ålderspresidenten samt blivande borgmästaren i Gnesta Gert Nilsson. Nilsson är en av de få som haft ett riktigt jobb, som byggnadsingenjör!

Vi får hoppas att alla dessa fackföreningsmänniskor från ett förbund håller tungan rätt i mun i samband med tjänstetillsättningar och löneförhandlingar i Gnesta kommun. Det finns ju fler fackförbund än LO, som TCO och SACO som vill ha sin beskärda del av kommunens överskott. Det gäller att man kan skilja på eget intresse och kommunens.

Bland det första den nya majoriteten vill göra är att avskaffa Personalutskottet! Man kan undra varför? Är man rädda för insyn? Känns som kontraproduktivt ur en demokratisk aspekt!

Herr Nilssons självpåtagna "ålderspresident" är en mycket märklig historia. Han hävdar att Gnesta kommun uppstod ur intet 1992. Eftersom han med denna tolkning är äldst av alla kommunfullmäktigeledamöter, så skall han vara ålderspresident!

Vi andra som har varit med och skapat Gnesta kommun och som finns kvar är Göran Benedicks(FP), Kerstin Landin(C/MP) och Sven Andersson(M) medan Gert Nilssons Gnesta historia är ganska kort. Själv har jag suttit i kommunfullmäktige i dåvarande Nyköping sedan 1986 - således 6 år längre än Nilsson.

När det gäller löner, traditioner allting så gäller tjänstgöring i Gnesta och Nyköping likvärdigt! När det gäller ålderspresident gäller något helt annat!

Ett förhållande som i mitt tycke är märkligt och mer alluderar till taskspeleri!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar