lördag, oktober 30, 2010

Mediedrevet mot Sofia Arkelsten

Sofia Arkelsten heter en moderat riksdagsman. Hon har samma rättigheter och skyldigheter, som alla andra i riksdagen.Nu har Dagens Eko (i vanlig ordning) dragit igång en hetskampanj mot henne därför att hon inbjudits på ett tekniskt arrangemang av Shell och att hon är styrelseledamot i ett bolag!

Närmare 40% av riksdagens ledamöter sitter i bolagsstyrelser eller i andra styrelser (t ex fackföreningar) där deras objektivitet skulle kunna ifrågasättas. Många av riksdagsmännen deltar även i olika bjudningar eller arrangemang. Ta t ex Nobel-festen, som besöks av både riksdagsmän och partiledare.

När Laila Freivalds(S) avgick 2006, för diverse lägenhetsaffärer, var hon faktiskt justitieminister. Sedan kan man tycka om det berättigade eller ej i denna "affär".

Men Sofia Arkelsten är fortfarande "bara" riksdagsman i Sveriges Riksdag och bör givetvis behandlas som sådan även av Dagens Eko.

Att Sofia Arkelsten är partisekreterare hos moderaterna har väl vi övriga, icke moderater eller media för den delen, inte med att göra. Det är ju en helt intern post i en politisk förening.

SVT och Radions särskilda granskning av riksdagsmän pga deras politiska åsikter är otäck. Mer otäckt blir det när man lyckas båda upp några intet ont anade professorer, som gör märkliga uttalanden om saker de inte har den minsta kännedom om etc.

Riksdagsmannen Wanja Lundby-Wedin(S) är förutom att vara riksdagsman, medlem av socialdemokraternas verkställande utskott. Dvs fint nog som en partisekreterare. Hon är samtidigt ordförande i LO och styrelseordförande i ett av landets största föräkringsbolag. Det går an för Dagens Eko och SVT!

Någon sans och måtta får det väl ändå vara! Varför skall just Arkelsten hängas ut av Dagens Eko m fl?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar