söndag, oktober 24, 2010

Valet i Gnesta avgjordes med en röst

Efter lite funderingar kring det jämna resultatet i Gnesta och eget Excel-diagram samt koll på www.val.se, kan nu konstateras att de rödgröna regerar med en rösts övervikt i Gnesta!

Hade MP fått 739 istället för 740 röster så hade man tappat sitt 4:e mandat till Sverigedemokraterna! Man kan säga att majoriteten i Gnesta har ett mikroskopiskt tunt mandat!

Man kan oxo därmed säga att Sörmlands Nyheters negativa skriverier om Alliansen i allra högsta grad påverkade valutgången!

Under den gångna mandatperioden regerade alliansen med 1 mandats övervikt. Detta var dock ett betydligt tyngre mandat än det som den nya majoritet fått - en enda rösts övervikt på sista mandatet för egen majoritet.

Under den gångna fyraårsperioden, klagade alltid oppositionsrådet Gert Nilsson(S) på att vi i alliansen måste beakta den lilla skillnaden mellan blocken, när vi var oense och ville fatta olika beslut i fullmäktige.

Det skall bli yttesrt intressant och se hur pass stor ödmjukheten kommer att vara under kommande valperiod? Det man hört hittills tyder ju snarare på motsatsen! En enda röst! Då får man inte slå sig allt för mycket för bröstet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar