onsdag, maj 13, 2015

Märkligheter i Gnesta samhällsbyggnadsnämnd!

I måndagens upplaga av Södermanlands Nyheter kunde man läsa att ordföranden i kommunens samhällsbyggnadsnämnd Michael Gustavsson(S) inte uppskattade att en av kommunens revisorer Lars-Göran Winqvist(MP) var närvarande vid nämndens möte. Ja det gick så långt att ordföranden lät utvisa revisorn från mötet helt i strid med lagstiftning och kommunens regelverk.


När man läser sådant blir man raskt ganska misstänksam. Känner man dessutom Lars-Göran Winqvist som en rejäl och alltid pålitlig person blir det hela än mer misstänksamt. Det hela handlar enligt uppgift om att Winqvist anmält ett miljöbrott begånget vid den sk Solbacka-anläggningen och att han anser att kommunens miljö-enhet försöker mörka anmälan. Om nu någon mörkläggning ägt rum så är det självklart helt rätt att framföra kritik mot dem det vederbör!

 

Som de flesta vet så är varje kommunrevisorer myndig dvs var och en kan agera som egen revisor, därmed kan inte en politisk ordförande eller tjänsteman klaga hos revisionens ordförande, som nu uppenbarligen skett. Varje revisor har rätt att skriva sin egen revisionsrapport om så erfordras!


Vi ber att få återkomma i ämnet efter lite mer konsultationer. Men ganska märkligt verkar det vara så långt!

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar