tisdag, maj 19, 2015

Inget är som väntans tider!

Den svenska sjukvårdens förfall har vi ju talat mycket om på denna blogg. På 50-talet kom läkaren hem till en när man var sjuk. Nu får man slå sig fram i köerna. Sjukvården har oändligt mycket mer resurser idag än för 60 år sedan - ändå är det något som inte fungerar.


Har då sedan en tid fått problem som tarvar specialistkompetens. Efter en utmärkt snabb handläggning vid Vårdcentralen i Mariefred så blev det att vänta den obligatoriska månaden innan man fick komma till Mälarsjukhuset för provtagning. Nu har det gått tre veckor utan besked och att kontakta mottagningen går inte. Det har man ganska raffinerat satt stopp för. Det finns en kvot. Är man inte städse i denna kvot hänvisas man till nästa dag o s v i all oändlighet.


Det senaste valet skakade om den regerande politiska maffian med S,MP och FP. Det nya partiet Vård för pengarna fick 8 mandat. Man trodde nog i detta skede att vårdpartiet inkl alliansen skulle ta hand om rodret. Så blev det icke utan en blandning av vänster och liberaler fortsätter nu att regera i en gemensam smet och förmodligen inte prestera särskilt mycket bättre än man gjort tidigare.

 

Inget är som väntans tider. Men det beror kanske mest på vad man väntar på!Det skulle nog behövas lite nytändning inom Landstinget Sörmland. Man tillhör de landsting som ligger i botten vad beträffar kundförtroende!

 

2007 drabbades jag av tinnitus en i varje fall initialt ganska besvärligt tillstånd. Landstinget Sörmland har till dags dato inte gjort ett skvatt för att reducera problemen. Det finns t ex filter som minskar besvär och huvudvärk. Men nada! Så förtroendet är inte särskilt stort. Men att man inte kan svara på en enkel förfrågan är ändå tämligen uselt! Jag behöver varken tala med läkare eller sjuksköterska. Det går utmärkt med en vanlig administratör!

 

Läste igår för övrigt om 90-årige Åke Söderlind som haft 66 läkare på ett år. I kölvattnet kan jag konstatera att jag själv inte haft samma läkare på 10 år vid Gnesta och Mariefreds vårdcentraler. Man undrar då lätt vem som har ansvar för den medicin som jag intar dagligen sedan just 10 år? Denna fråga finns det ingen som vill svara på!I varje fall inte Åsa Kullgren(S).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar