torsdag, september 06, 2012

Katastrofal busstrafik med de rödgröna i Gnesta!

Busstrafiken mellan två av Sörmlands mest expansiva kommuner Gnesta och Strängnäs har vi skrivit en hel del om. Vid valet 2010 lovade de rödgröna och främst miljöpartiet, att busstrafiken skulle förbättras i Gnesta.

Facit finns nu till allmänt beskådande, där trafiken till Ånhammar buss 511 är helt borta. Direkttrafiken till Flen buss 789 tas bort liksom direkttrafiken via Björnlunda från Gnesta tätort till Nyköping buss 725.



Till yttermeravisso har man nu ytterligare urholkat trafiken från Gnesta till Mariefred (Läggesta stn) buss 543 än mer. Borttagande av morgonturen från Läggesta innebär att man inte kan åka från norra kommundelen till Gnesta tätort  förrän tidigast 17.15 på eftermiddagen framme i Gnesta 18.05. Med möjlighet att ta tåg t ex till Stockholm.

Någon återresa till norra Gnesta är inte aktuell samma dag då sista bussen gick redan 16.10 från tätorten.

Det värsta är att all busstrafik till norra Gnesta nu är helt borttaget även på lördagar och söndagar. Det innebär att över 350 fritidsfastigheter plötsligt saknar alla förbindelse med omvärlden. Skandalöst.

När vi köpte vår fastighet 1973 fanns det 7 turer i vardera riktningen och 4 på lördagar och söndagar. Nu är det noll!

För den som tycker att vi är orättvisa med denna beskrivning rekommenderar vi läsning av hösttidtabellerna för Sörmlands län år 2009 (alliansmajoritet) och 2012 (rödgrön majoritet), vilket påvisar att det ibland är diskrepans mellan vad som utlovas i valrörelse och vad som sker i praktiken. Dessutom blir det allt tydligare att MP överger landsbygden till förmån för Stureplanspolitik!

Det skall bli intressant att notera den djärve "avbockaren" Mats Dellruds(MP) skrytblogg på Sörmlands Nyheter, när han kommenterar hur "duktiga" de rödgröna varit med busstrafiken.

Stureplanspolitik: "Varför skall man vara sjuk, fattig och bo på landet när man kan vara frisk, välbärgad och bo vid Stureplan"!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar