tisdag, september 25, 2012

Beslut över blockgränserna gynnar Gnestas äldre!

Idag besökte vi med intresse socialnämndens möte. Förutsättningen var ju att kostnader och annat inom hemtjänsten galopperade och att det fanns många divergerande förslag till lösning.

Vid mötet redovisades ett prognostiserat överdrag på ca 8 miljoner kr, vilket är mer än en 50%-igt överdrag av budgeten på 15,4 miljoner kr och väl motsvarande en ev skattehöjning på 50 öre.

De skäl om en 10%-ig ökning av antalet timmar samt en grov felbudgetering 2011, som redovisades av förvaltningschefen Magnus Johansson m fl, kändes inte riktigt relevant. Något problem i organisationen, som drog stora kostnader var nog mer troligt.

Magnus Johansson menade att budgeten för 2013 skulle ändras för att mer passa till omfattningen av verksamheten. Men socialnämndens ekonomiska rambudget beslutades vid senaste kommunfullmäktige och några fler pengar kan inte socialnämnden påräkna i närtid!

Efter en lång överläggning och diskussion bland enbart de politiska nämndledamöterna - vi övriga, allmänhet och tjänstemän, fick lämna mötet - resulterade i ett relativt enigt beslut, att lägga över delar av hemtjänsten på entreprenad.

Man inser med detta att ordförande Birgitta Brus(S), 1:e vice ordförande Bengt Landin(MP) och 2:e vice ordförande Ingrid Jerneborg-Glimne(M) därmed tagit parti för brukarna dvs de äldre i Gnesta! Något som hedrar dem. Ett gott exempel på att vissa politiker i Gnesta styr sin verksamhet med integritet och inte överlåter detta till tjänstemannasidan!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar