torsdag, september 20, 2012

Hemtjänsten i Gnesta har spårat ur!

Inte långt efter turbulensen inom fritidsgården Chill har nu nästa kommunala huvudvärk uppstått i form av hemtjänsten för de äldre i Gnesta. Där synes förvaltningschefen Magnus Johansson tillsammans med områdeschefen totalt ha tappat kontrollen över delar av personalen. Kostnaderna skenar och under 2012 befaras ett överdrag på 8 miljoner kr.

Denna maffia-liknande personal-konstellation utövar nu sin makt mot äldre Gnesta-bor och kollegor på ett icke värdigt vis. Numera finns även en anmälan till Socialstyrelsen om rådande förhållanden från en fd anställd, som inte orkat med maffian!

Den nya ordförande för socialnämnden Birgitta Brus(S) har kommit med utmärkta förslag, att motverka denna kris men har uppenbarligen torpederats av kommunalrådet Johan Rocklind(S), som ju i allt verkar konflikträdd och helst drar en våt filt över alla besvärligheter.

Denna konflikträddsla delar han uppenbarligen med förvaltningschefen Magnus Johansson, som inte vill föreslå några åtgärder alls utan enbart utreda. Någon större empati för de som drabbas - de äldre - synes inte föreligga!

Detta är kanske en fråga, som man inte borde lufta offentligt. Men nu handlar det om våra äldre, sjuka och mer eller mindre försvarslösa medborgare, som ofta är utlämnade till kommunens godtycke. Det kan absolut inte få fortsätta, som det gör nu. Vi måste vara rädda om våra äldre. Ett särskilt krismöte kommer att hållas inom kort med socialnämndens ledamöter. Förhoppningsvis beslutas om kraftfulla och omedelbara åtgärder!

Även om denna maffia omfattar en mindre del av personalen vid Gnesta hemtjänst, så uppmanar vi alla anhöriga till äldre, som har hemtjänst, att hålla lite koll på vad som sker med pappa eller mamma!

Nyss fick vi lära oss i ett rollspelsföredrag om politiker och tjänstemän veta:" Styr eller avgå"! - Det finns inget mellanting! Det är dags att politiker nu sätter ner alla fötter som går. Nu gäller det våra äldre! Sätt igång och styr!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar