tisdag, april 10, 2012

Vad är ett liv värt?

I vår serie om människors värde har vi nu kommit till Aaron från Norrtälje, som slogs ihjäl i fjol vid bråk om en köplats till en hamburgerresturang. Svea Hovrätt meddelar idag, att de två förövarna får tre års fängelse vardera!

Hade detta skett i vilket annat land som helst hade påföljden blivit livstid eller möjligen 15 år i fängsligt förvar. I Sverige är det ganska riskfritt att dräpa eller slå ihjäl någon. De senaste åren har ett antal grova dråp genomförts där påföljden blivit runt 3 år. Med den straffrabatt som finns i Sverige betyder det att de två förövarna från Spånga är ute i omlopp inom två år och kan fortsätta att slå ihjäl folk!

Svensk rättsvisa?  Det svenska rättssystemet är uppenbarligen ett skämt och leder även till att den svenska våldsstatistiken är sämst inom EU.
.
I Sverige är en människas värde således någonstans mellan 1,5-3 år. Ju äldre den dödade personen är desto lägre blir straffen för gärningsmännen. Är det dessutom fler som slår ihjäl någon blir det oftast sk "gängrabatt! Ömkligt Svea Hovrätt!
.
PS. Idag tisdag hölls en fullt värdig manifestation på Kortedala Torg utan röda och svarta ligister! Kändes riktigt rätt för offret Carl-Erik! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar