torsdag, april 05, 2012

Peter Eriksson förlöjligar konstitutionsutskottets ställning

Peter Eriksson(MP) ordförande i konstitutionsutskottet har ju föranstaltat om utredning av den sk Saudi-affären. Detta är ett givet område för KU , granskningen att statsråd och andra politiker gör sitt jobb i enlighet med svensk lag.

Nu har herr Eriksson fått för sig att kalla in utbildningsminister Björklund till KU pga av ett departement anlitad ett privat företag i samband med licensiering av lärare. Detta är definitivt inte en uppgift för KU utan möjligen  för Riksrevisionen eller Justitieombudsmannen.

Grundläggande för Sveriges styresskick är autonoma statliga myndigheter. Dvs vi vill inte ha något ministerstyre i landet. Hur Jan Björklund kan kopplas till Skolverkets interna arbeter är höjt i fullständig dunkel. Regeringen kan aldrig styra en myndighet bara lämna över riksdagens beslut och anvisningar.

Därmed förlöjligar Peter Eriksson konstitutionsutskottets arbete, pondus och prestige men denna ytterst malplacerade ambition. Möjligen beroende av att han inte vet hur landet styrs.  MP må vilja en masssa politiska saker men dessa frågor måste givetvis hanteras, som alla andra frågor.

Det är verkligen beklämmande att åse Peter Erikssons nedgradering av denna viktiga institutions arbete!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar