måndag, mars 05, 2012

Konstitutionsutskottet på avvägar!



Två dagars shopping, stadsvandring och middagar. Så inledde ledamöterna i konstitutionsutskottet, KU sin studieresa till Sydney i Australien, skriver Expressen. Kostnaden för resan är minst 375.000 kronor – pengar som skattebetalarna får stå för, enligt tidningen.

KU torde vara det enda riksdagsutskottet, som bara har med Sveriges skötsel att göra. Att man ens orkat fiffla till en någorlunda trovärdig motivering är en enastående bedrift!

Peter Eriksson (MP) är ordförande i KU men vill inte uttala sig om varför ledamöterna skall ha traktamente även när de är lediga två dagar! Syftet med resan är att studera region-, minoritets- och mediefrågor samt i andra hand att ha det trevligt i största allmänhet! 

För övrigt är det ganska vanligt att riksdagsledamöter reser på skattebetalarnas bekostnad över hela världen och studerar saker som de inte kommer att ha någon särskild nytta av i riksdagsarbetet. Det kunde möjligen vara bättre att skicka tjänstemän från departementen eller andra myndigheter med betydligt större behov.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar