tisdag, mars 27, 2012

Hatet mot liberalismen

Lars Anders Johansson har skrivit boken "Hatets och illviljans kolpotörer", som i stora drag redovisar den extrema vänsterns dvs kommunisters hat mot liberaler. Denna kommunistiska inställning var ju allmän efter 1968 och fick stor spridning både i Sveriges Television som Dagens Nyheter under Olof Lagercrantz märkliga chefsskap. Vänstern kallade t o m liberalerna för nazister i sina strävanden att tillintetgöra en motståndare.

Liberaler som Torgny Segerstedt och Herbert Tingsten förde ju en omfattande retorik både mot kommunism som nazism även vid en tidpunkt när t ex Aftonbladet öppet stödde nazismen. Under 70-talet fördes debatten på universitet och högskolor av den marxistiska extremvänstern, som idag är personifierad av den AFA-inspirerade organisationen Expo, vars huvudmål knappast inte är att motverka rasism utan att motverka extremhögern i alla dess former.

Den kände Göran Greider från Vingåker, numera Dalarna, beskrev liberalernas möten som "på skinheadsens fritidsgård" 1991. Göran Greider betraktas som helt rumsren numera och får stort utrymme i SVT. Att han tillhört extremvänstern och associerat liberaler med nazismen är det ingen, som kommer ihåg.

Ett exempel vänsterextremism är Åsa Linderborg kulturchef på den tidigare omtalade tidningen Aftonbladet. Hon synes föra Stalin och Maos talan medan Adolfs kamrater är förpassade till bakdörren! Åsa Linderborg har ju typiskt nog belönats av SR med att få sommarprata!

Med denna marxistiska och ofta institutionaliserade uppfattning, som finns på SVT och SR, så blir höger-vänsterdebatten något märklig. Enligt extremvänstern så är motståndarna då Sveriges liberaler medan extremhögern betraktas som något fult och mindre vetande. Det är att ha höga tankar om sig själv. Vi sanna liberaler tar dock gärna striden mot hela fårskocken oavsett om fåren är röda eller bruna/svarta!