tisdag, mars 06, 2012

För tjugo år sedan blev Gnesta egen kommun


"Den lyckligaste tiden" - när Gnesta kommun föddes.

I år firar Gnesta kommun 20 år som egen kommun. Skribenten, revypappan, skolläraren och mångsysslaren Bengt Landin har gjort ett kåseri över tiden kring 1991/92 då vi skapade den nya kommunen. Bilden över till vänster föreställer en yngre(FP)-bloggare och till höger Sten E Karlsson(MP). Tillsammans med en annan känd person Weinö Andersson(C) sprang vi Laxneloppet 1992, vilket nog var en viss uppoffring för mig och Weinö. Efteråt badade vi bastu på Svinsjön. Jag minns att det vara ganska kallt i Mellan-Marviken, sjön som vi lögade oss i.

Om inte minnet sviker mig så var det Bengt Landin, som höll i uppvärmningen före Laxneloppet. En uppvärmning som var så pass omfattande att man redan var trött före loppet.

Det är kul att Bengt Landin håller traditionerna vid liv och dokumenterar allt i helg och söcken för både de som vet och de som inte visste. Man kan nog säga att vi politiskt var ganska rädd om varandra vid denna tid. Sådant som arvodesreglementen och poster beslutade vi i endräkt. Numera är det betydligt svårare med dessa ting.

Det är även värt att notera att det var Sten E, som blev tungan på vågen när vi röstade om kommundelningen i slutet på 80-talet i dåvarande Nyköpings kommunfullmäktige. Utan hans partiröster hade vi fortfarande kunnat vara enbart en kommun!

Skaffa en tidning ÖSP eller läs det hela här på deras webb!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar