söndag, maj 29, 2016

Varför diskrimineras invånarna i Gåsinge-Dillnäs

Gåsinge-Dillnäs är Gnesta kommuns näst minsta kommundel med ca 1.300 invånare. Centralpolitikerna vill lägga ner all kommunalservice utom förskola. Dvs skola samt matbespisning för pensionärer och sporthallen som ju tjänar alla. I Gnesta kommun finns mindre sporthallar över hela kommunen sedan 1960-talet.

I veckans Södermanlands Nyheter kunde man läsa att kommunen nu för första gången i sin 25-åriga historia slumpmässigt använder kapitalkostnader för relativt nyetablerade kommunal service, som argument för att lägga ner. Linda Lundin(S) och Sven Andersson(M) använder dessutom felaktiga kostnader som argument. Man har blandat ihop förskolan och LM-skolans kapitalkostnader.

När kommunen köpte Åsbackaskolan för 42 miljoner “Bra att ha” var det ingen som reagerade. När kommunen lägger ner 7 miljoner på en lekplats för få barn i Tuleparken är det ingen som reagerar. Det blir väldigt dyra klossar till Gnesta-barnen!


http://www.sn.se/nyheter/gnesta/1.2429399-gnesta-koper-asbackaskolan

“Hur lokalerna ska användas är i dagsläget inte helt klart eftersom skolan är helt eller delvis uthyrd fram till år 2019. Däremot så slår man fast att förvärvet kan göra så att kommunen kan säga upp flera externa hyreskontrakt och spara pengar på den årliga hyreskostnaden. Dessutom finns ett tillagningskök i Åsbackaskolan som skulle lösa den akuta situationen på Frejaskolan där kökspersonalen sedan ett och ett halvt år delar utrymme med Liljedalshemmets kökspersonal.” 


Med samma resonemang skulle ju förskoleelever i Björnlunda föras över till Stjärnhov, som har den billigaste skolan och förskolan. Samtidigt som då Gläntan i Björnlunda eller Sjöstugan i Gnesta läggas ner p g a höga kostnader. Likaså skulle man inte kunna byta ut den mögliga förskolan Solrosen mot något bättre.

Det verkar således som kommunen använder rent diskriminerande retorik för att särvärdera invånarna i Gåsinge-Dillnäs. Uppfyller man verkligen Kommunallagen kap2 §2? Knappast!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar