tisdag, maj 24, 2016

"Barnen från Frostmo-fjällen" rewinded i Gnesta kommun!

Är det dörren ut i valet 2018 för socialdemokrater o moderater?

 

Ja nog kan man lugnt säga att den 150 hövdade församlingen, som på kvällen mött upp till informationsmöte i Laxne skola, "drog ner brallorna rejält på närvarande politiker", som inte ens kunde förklara hur man skulle hantera de 3 miljoner som skolan ändå kostar per år oavsett flytt. Min bedömning som gammal styrelseledamot i Gnesta förvaltnings AB, är att en normal hyresgäst möjligen vill betala 200.000 kr i hyra. 


Varför gör man då denna rokad som visat sig inte alls vara lönsam varken för invånare eller kommun? Man kan tänka sig några ekonomiskt möjliga alternativ. En uthyrning. Dock till vem? Ett lönsamt asylboende, som riskerar att dominera hela Laxne samhälle eller ett alternativt ett mindre lönsamt kommunplacering av flyktingar. Den senare skulle dock förvisso kunna öka antalet elever i kommundelen, så att skolan kan vara kvar särskilt som Spårbacken fått ny ägare och vill bygga flera hus. Men om nu skolan tas bort så uppstår ett Hellerskt moment 22 i detta avseende. 


Att inte Johan Rocklind(S), Anne-Sofie Lifvnhage(M), Linda Lundin(S) och Sven Andersson(M) ville eller kunde svara på medborgarnas frågor ger ju intryck av att man ägnar sig åt dolda agendor och inte fullföljer sina politiska löften. Hade man dessutom på ett mer klargörande vis förklarat vad man avser besluta om med skola, fritids, förskola, sporthall och matbespisning hade mycket onödig diskussion och spekulation för den delen kunnat undvikas. 


Beslutet är givetvis respektlöst till tidplanen och oanständigt visavi de som köpt villor och satsat på en lugn skola samt de föräldrar som nu i motsats till Sveriges miljösträvanden måste skjutsa sina barn till fritids i Björnlunda totalt 600 mil varje vecka. Var finns det svenska miljötänket? Ja nu känns det verkligen som om "Barnen från Frostmo-fjällen" har återkommit i ny skepnad.

Laxne skola är inte den minsta i Sörmland som kommunchefen framförde. Det råkar vara Härad med 510 invånare. I Gåsinge-Dillnäs finns det 1.300 invånare, som nu blir av med stor del av sin service gymhall, bibliotek och mat för pensionärer. Noterbart är att 40% av kommunens skattebetalare bor utanför centralorten. Men alla pengar tycks de senaste 6 åren enbart gå till tätorten.


Olika synnerligen kompetenta arbetsgrupper på ekonomi och skola/pedagogik kunde tillbakavisa förslagen från Linda Lundin(S) och Sven Andersson(M). Ja skillnaden i kompetens mot närvarande politiker var stundtals närmast underlig. 


Med en klump i magen, som gammal trotjänare till skolan i Gnesta kommuns Gåsinge-Dillnäs (varit både ordförande för Hem o Skola, politikerrepresentant för Nyköpings kommun och ledare av fritidsverksamheter) känns det som om dagens socialdemokrater och moderater tappat det politiska fotfästet och sin empatiska förmåga utan något som helst ansvar för Gåsinge-Dillnäs 1.300 invånare.


Det kändes inte som om det var människor som stod längst fram och svarade på frågor. Det syntes mer vara en samling empatilösa robotar med en uppenbar märklig och främmande agenda. Jag kan inte erinra mig ha varit med om detta tidigare under 45 år som fritidspolitiker!


Nu återspelas "Barnen från Frostmofjället" men det är inte krigsåren 1943 utan det goda året 2016 vi talar om! För Ante, Maglena, Månke m fl gick det till slut bra! Hur det går för våra barn i Gåsinge-Dillnäs vet vi ingenting om!

Min devis "Dum inter homines sumus, colamus humanitatem" - "Låt oss vara mänskliga när vi är bland människor" förklingar under tystnad i fjärran! 


Besvikna åhörare i motionshallen i Laxne!


Läs vad Bevara Laxne skola hemsida skriver

Läs vad Sörmlands nyheter skriver

Läs vad Hela Hälsingland skriver
Läs vad Olof Jonmyren skriver

Läs vad Ingalill Fredriksson skriver


Läs vad Centerpartiet i Gnesta vill

Läs vad Liberalerna i Gnesta vill
Läs vad Miljöpartiet i Gnesta vill
Läs vad Vänsterpartiet i Gnesta vill


Och glöm för all del inte Moderaternas vallöfte 2014.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar