tisdag, juli 01, 2014

Sverige- och socialdemokrater ekonomiskt bäst för pensionärer!

Stefan Löfvén(S) har ju lovat att sänka skatten för 25% av pensionärerna; dvs för de som i första hand har sk garantipension(gräddfilarna). Nu skriver Jimmie Åkesson(SD) i dagens SvD, att Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att totalt slopa den extra pensionärsskatten.


Något som förmodligen går starkt hem hos Sveriges dryga 2 miljoner och röstberättigade pensionärer! Finansieringen skall i huvudsak ske genom ökad beskattning av de fyra storbankerna. Något som oxo förmodligen kan tänkas vara populärt. Kanske t o m populistiskt!


"Vi har i dag en unik situation i Sverige till skillnad från andra länder där pensionärer betalar mer skatt än löntagare", enligt Åkesson, som poängterar att samtidigt som löntagarna har fått det bättre har utvecklingen inte hängt med för pensionärerna som i sin tur blivit de stora förlorarna.

 

Vi kan bara gratulera partiet till detta ställningstagande, som säkert kommer att påverka partiets valsiffror i höst. Samtidigt undrar vi hur allianspartierna tänker? Leds man nu mot en ättestupa - trots ett gott jobb - men utan nya idéer inte minst för de äldre?


Nedan kan vi ta del av partiernas popularitet hos svenska pensionärer enligt den undersökning, som SPF (Sveriges Pensionärsförbund) genomförde med hjälp av SIFO i våras! I denna undersökning föredrar landets äldre och lite klokare pensionärer en alliansregering. Partierna  i botten borde göra något för att förbättra sitt dåliga rykte!


1. Socialdemokraterna  37,5%

2. Moderaterna         26,3%

3. Sverigedemokraterna  8,6%

4. Folkpartiet          8,1%

5. Centerpartiet        5,4%

6. Kristdemokraterna    5,4%

7. Vänsterpartiet       4,5%

8. Miljöpartiet         3,8%

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar