torsdag, juli 17, 2014

Das war's!


 

Favoritlaget Tyskland från VM i Brasilien får ett enastående mottagande av inte bara berlinare på Kurfürstendamm. Ärevarv med jumbojeten över Berlin, två fantastiska bussresor innan laget besteg podiet i Berlins centrum. Sändningarna på de tyska huvudkanalerna ARD och ZDF började kl 8 på morgonen och avslutades inte förrän vid 2-tiden. Starkt försenade pga för mycket folk i vägen. T o m hade båtarna på floden Spree laddat upp med åskådare inför detta triumtåg.


Enligt beräkningar var det betydligt fler än 250.000 människor som bevittnade händelserna. Spelarna spexade i olika omgångar och tog gruvlig revansch på den argentinska hejarklackens smädelser med inslaget om Die deutschen und die Guachos machen so und so! Något som fått en del journalister i Sverige att ropa på polis och rasism. Det finns t o m de i "Guilt by association-gänget", som talar om nazism. Hur dumt får det bli!


Personlig favorit är mittfältaren Bastian Schweinsteiger från Bayern München! Men vilken fotbollsfest, som tog en halv dag i anspråk igår för att inte tala om de tidigare veckorna!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar