onsdag, januari 30, 2013

Uppsnyggning av Storgatan i Gnesta!

Gnesta genomfart är åter på tapeten. Därmed finns det all anledning att kort orientera om vad som hänt tidigare och vilka strategier som bör komma till stånd.

Liksom kring diskussionerna om länsbyte finns det ju tidigare utredningar i parti och minut kring genomfarten. Bland annat ett ganska hyfsat koncept som kallades för "Rondell till rondell". I anslutning finns utredningarna "Sörmlands Pärla" och "Porten till Sörmland" (eller vad den nu hette) samt en KD-motion om rondell vid Statoil.. Tanken var ju att Trafikverket skulle genomföra i varje fall delar av Rondell till rondell-projektet för att sedan kommunen skulle överta skötseln av vägen.

Att nu ta över vägen med att Trafikverket gör en minimal insats med lagning av potthål torde vara mindre bra genomtänkt. Låt Trafikverket, som man tidigare själva föreslagit, göra en rejäl uppsnyggning av gatan. Därefter bör kommunen överta underhållet.

Det finns ju knappast någon anledning att kommunen skall medge en lägre insats än vad Trafikverket själva tidigare föreslagit!

Nam et ipsa scientia potestas es!