torsdag, juni 02, 2016

Lögner, lögner och åter lögner!

Gåsinge-Dillnäs skarprättare Linda Lundin(S) och Sven Andersson(M)


Har nog aldrig i alla dagar hört så många lögner på så kort tid som Linda Lundin(S) och Sven Andersson(M) presterade under en timmes tid vid Barn- och utbildningsnämndens möte på onsdagen. En tapper skara Gåsinge-Dillnäsbor fick en rejäl duvning i hur eländig och sorgsam politik kan bli.

När Linda Lundin yttrade "Vi är inte till för att landsbygden skall leva", då brast det för hälften av åhörarna, som marscherade ut skanderande avgå, avgå avgå. De anfördes av en av Gnesta kommuns största entreprenörer och företagare under många år.

Linda Lundin sade vidare att vi hanterar bara grundskolan nu. Om förskolan får ökade kostnader på grund av skolans nerläggning så är det en helt annan sak. Dvs i klartext vi gör nog ingen vinst på detta men det struntar jag i.

Själv har denne bloggare läst det mesta både kusligt dåligt som kommunens utredning, som betydligt bättre av Aktionsgruppen för Laxne skola och inte minst oppositionens reservation från C, MP, L och V. Man kan nog säga att oppositionen torpederade det mesta som moderater och socialdemokrater framfört.

Det värsta är att det enligt min mening förekommer rent falska uppgifter kring kostnader och hur många barn som vill gå i skolan. Uppenbarligen kan grundskolan spara runt 400.000 kronor med nerläggning. Denna summa äts upp av skolresor och mattransporter till förskolan. Ett pinsamt nollsummespel!

Jag kan inte förstå att en del vill offra sin politiska framtid för ett nollsummespel som enbart är förödande för en hel bygd och retar invånarna till vansinne!

Bland det värre är att kommunen, som räknar med att få 150 st extra elever p g a flyktingmottagning, lägger ner den nyaste skolan i kommunen. För dessa nya 150 elever finns det inga eller få platser kvar i tätortens skolor om man inte tillåter över 30 elever i varje klass och överlastar Velandersborgsskolan i Björnlunda. Redan nu finns där 200 elever medan skolan är byggd för 150 elever.

Lögn på lögn och slut på all planeringsförmåga och miljötänk kännetecknar nu de styrande socialdemokraterna och moderaterna i Gnesta kommun.  Två barnfientliga betongpartier på värsta politiska humör! Och deras politiker 
Linda Lundin, Sven Andersson, Inger Johansson, Cecilia Jarl, Karin Braaten Gustavsson och Bernt Ullström, som påbörjat nedmonteringen av Gnesta kommuns ytterområden glömmer vi inte i första taget!

"När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dom" (Astrid Lindgren).Moderaterna målade upp en ljus framtid för Spårbacken i Laxne! Vad blev resultatet för invånarna i Laxne? Jo ett stort hyckleri!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar