torsdag, mars 19, 2015

Tyvärr Margot Wallström - du är nog rejält rökt!

Vi lider en aning med Margot Wallström, som nu får klä skott för regeringens ganska misslyckade Mellan-Östern politik. Det är knappast Wallströms uttalande om mänskliga rättigheter som fått både Saudi-Arabien, Arabförbundet och nu senast IKO, Islamiska Konferens Organisationen, att ilskna till utan givetvis det uppsagda vapenavtalet med Saudi.


Stefan Löfven fick välja mellan miljöpartiets Fridolin och Saudi-Arabien och valde trots stort motstånd från den svenska industrin Fridolin. Nu kommer resultatet med en exportmarknad på kanske 25 miljarder kronor i gungning.


Frågan är om Sverige har råd med denna något naiva och klantiga utrikespolitik förmodligen märkt miljöpartiet! På både sociala som tidningsmedia kan man notera att flera debattörer kallar Saudi för en "skurkregim"! Nu slår denna regim tillbaka tillsammans med 30 andra länder. På kort tid har regeringen Löfven retat upp de flesta länderna i Mellan-Östern! Är det en bra situation?


I varje fall torde Löfven nu få offra sin utrikesminister för att få lugn i lägret. Hellre skulle han nog offra miljöpartiet och fortsätta regera ensam. Regeringen är redan nu i minoritet och det kan knappast bli sämre.  Och vad säger Alliansen? Vill man stillatigande åse gångna årens industriframgångar sjunka i världshavet pga oskicklig politik?

 

Men vi som hävdar oss vara liberaler måste givetvis, när det gäller mänskliga rättigheter, ge stöd åt Wallström, som knappast kan lastas helt för regeringens politik i hastigt mod!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar