torsdag, mars 26, 2015

En alltmer kaosartad flyktingmottagning!

 

Ledarskribenter i svenska media och samhällsdebattörer diskuterar alltmer den för varje dag kaotiska situationen med närmare 2.000 nya asylsökande till Sverige varje vecka. Inte minst kanske Uppdrag Granskning tydliggör det framförliggande gigantiska problemet för var och en. Något som kommun- och landstingspolitiker insett för länge sedan medan rikspolitiker, som knappt kommer utanför Helgeandsholmen fortsatt låtsas som det regnar. Möjligen kritiserar man då och då kommunpolitiker för att de bygger för dåligt! Något som är helt obsolet eftersom en kommun bara är en av flera brickor i bostadsbyggnadsproblematiken.


Vi som har möjlighet att följa debatten, läsa statsbudgeten mm har för länge sedan insett, att detta går inte ihop. När regeringen på fullt allvar påstår att neddragningen av ROT och RUT görs för att man skall kunna satsa  (!) 3 miljarder till bostadsbyggande (Det räcker till 1.000 bostäder - det behövs 38.000 varje år) men samtidigt stoppar man in 15 nya miljarder till Migrationsverket utan att berätta var pengarna tas ifrån, då har man givetvis satt nytt rekord i hyckleriets ädla konst!


Protesterna mot asylmottagningens konsekvenser blir alltmer markerat. Inte minst av ansvariga kommunalråd i Katrineholm och Eskilstuna, som ju har tagit ett mycket stort ansvar för integrationen men nu inte orkar mer.


I Danmark säger statsminister Helle Thorning-Schmidt, att asylsökande givetvis skall arbeta. Något som gett den svenska vänstern krupp. I Sverige skall kvinnor som slitit ett helt liv få fortsätta att jobba efter 65 för de inte har råd med den mindre ersättning de får än unga friska pojkar från Mellan-Östern, som sitter och rullar tummarna i brist på jobb! Men vi kan nogsamt konstatera att V i Sverige börjar få synnerligen få äldre väljare.Både MP och V skulle försvinna ur riksdagen om de äldre fick bestämma!


Asylmottagningen kostar nu Sverige mellan 100-150 miljarder varje år utan att räkna in de 100 miljarder i investeringar som behövs för att bygga bostäder åt nyanlända. Detta skall jämföras med statens totala budget på 800 miljarder och fortfarande finns inga krav på motprestationer. Fortfarande kan asylsökande bosätta sig var man vill;  även 67 personer i en lägenhet i Norrköping. Grova kapitalister täljer nu guld med kniv och erbjuder undermåliga anläggning och ruffiga bostäder till Migrationsverket. 

 

Mer och mer pengar plöjs ner i asylsökandes välfärd medan all annan samhällsservice blir sämre och sämre för varje år. Bostäder, skola, sjukvård omsorg om de äldre, utarmade pensioner särskilt för kvinnor etc.


Att vi har så dåliga riksdagspolitiker av varierande grad, som inte gör ett dugg åt denna situation är märkligt. Ett lågt IQ och ekonomiska kunskaper i flumskolans bottenklass är uppenbarligen legio! I Sverige brukar vi vara utomordentligt duktiga på framtidsplanering. Nu har vi plötsligt blivit sämst i klassen. Och vad gör alla våra framstående professorer och statsvetare? Tiger still! 

 

Ingenting görs nu åt en allt mer försämrad välfärd, som till stor del beror på en katastrofalt dåligt skött integration! Denna har nu lett till att en stor mängd personer (650.000) utan jobb lever på socialförsäkringssystemen utan krav på motprestationer. Man kan bli tämligen upprörd över det politiska riksdagsetablissemangets passivitet, som även i högsta grad drabbar flyktingar. 

 

Riksdagen har mer eller mindre slutat att fungera i stil med den odemokratiska DÖ-överenskommelsen i december. Man kan ju vara för en generös asylmottagning; men någon form av minimal planering kan man väl ändå tillämpa. Dagens "låt gå" politik känns motbjudande. Läs gärna vad betydligt mer förutseende ledarskribenter än riksdagsmän skriver i svenska tidningar. Ebberöds bank är snart tom!


Dagens Samhälle: Självklart att de som kommer hit skall arbeta!

Folkbladet, Norrköping:  Invandring utan bostad och jobb!

Dagens Nyheter: Flyktingar är statens ansvar!

Svenska Dagbladet: Allt handlar inte om rasism!

Expressen: Låtsas inte som om ni räddar förorten!

Expressen: Punktmarkera de kriminella gängen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar