måndag, november 12, 2012

Nu är det riktig höst!

Idag fick jag äntligen ork trots en kraftig förkylning, att hämta tidningarna sedan i onsdags i brevlådan (den som tidningen använder). Det blev plötsligt mycket att läsa. På somrarna har jag den goda hämtservicen av grannen Marie, som är har tidiga morgonvanor. Tyvärr bor Marie sju månader om året i Thailand. Så nu är denna service inställd till juni nästa år.

Snökäppar
Läser i bladet om protester mot de enkla vidjor som satts upp på den ena av kommunens två strategiska vägar - den som leder mellan Gnesta och Mariefred via Laxne (1). Det ser vid en första anblick tämligen enkelt ut. Om dessa käppar klarar större snömängder betvivlar vi dock.

Naturligtvis är det trevligt med trä men dimensionerna borde nog vara grövre. Det är vägverket, som numera heter Svevia, som satt upp träkäpparna, enligt uppgift. För övrigt så har man inte satt upp några snökäppar alls mellan Laxne och Mariefred - än så länge.

Fotnot (1). Den andra strategiska vägen i kommunen är väg 57, allt enligt Översiktsplan för Gnesta kommun.

Gnesta företagsutveckling
Är ett fantastiskt projekt där 138 egna företagare i Gnesta deltar. "Gnesta Företagsutveckling är ett kompetenshöjande projekt. Företagare och anställda erbjuds att växa i sina professionella roller för att framgångsrikt kunna driva företag. Detta öppnar upp för fler affärsmöjligheter och kan leda till nyanställningar på orten".

Initiativtagare och projektansvarig inom Gnesta kommun är näringslivschefen Anna Sandklev. Hon gjorde på eget initativ en anmälan till EU 2010 om stöd för utveckling av Gnestas småföretagre. Hon fick 9 miljoner kr i beslut från EU 2011. Nu är alltså projektet i full gång!

Det är inte ofta vi sprider lovord på denna blogg. Men Anna Sandklev blir vi imponerade av. Hon är ett synnerligen gott föredöme för kommunens personal!

Hemtjänsten
Har vi skrivit mycket om på denna blogg. Den 22:a september har personalen bjudit in politiker och chefstjänstemän till en diskussion och dialog om nuvarande situation och ev problem med vården av de äldre!   Borde ju kunna klara ut ev missförstånd och ge de anställda en tydligare bild av politikens krav. Tyvärr kommer nog de som det handlar om, de äldre, inte att vara representerade. Man borde kanske bjuda in pensionärsrådet. Men å andra sidan kanske mötet blir för stort för en bra dialog. Vi återkommer säkert i ämnet.

Politikerpanelen 2012 - Ge Gnesta en röst
Har precis besvarat Demoskos rubricerade undersökning bland Sveriges kommunpoliktiker. Många av de spörsmål, som t ex finns kring hemtjänsten ovan, fanns med i undersökningen tillika med vår uppfattning och tro på kommunens framtid! Resultat kommer så småningom!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar