lördag, maj 07, 2011

Lördagssol över Gnesta i vid bemärkelse

Idag kan vi läsa i lokalbladets nättidning (vi får ej SN längre till vår vanliga brevlåda utan får hämta den på annan plats), att kommunen fått OK från revisorerna för det gångna verksamhetsåret. Kommunen gjorde en vinst på närmare 30 miljoner kr (ca 12 är nödvändigt för en bra överlevnad).

Någon revisor tycker att 8 MKr i överskott på en budget på 260 MKr för Barn- och utbildning, är mycket. Det tycker knappast vi andra, som anser att 3% är ganska lite.

Ett närmast pikant avsnitt är att revisorerna återigen tar upp fråga om beslut om vaktmästartjänster i Ishallen från 2009. Man kan ju inte revidera samma sak två gånger. Kommunfullmäktige fick ju ta ställning till den frågan redan i april 2010.

Men som sagt Gnesta kommuns senaste årsredovisning från 2010 är i särklass den främsta, som producerats under kommunens 20-åriga historia. Vi får se vad den nya socialistiska majoriteten klarar av för 2011.

------------

Nu drar vi på oss kängorna för de årliga återkommande arbetsmötena med vår vägförening. Sly, måla bryggor etc blir ganska trevligt särskilt om solen lyser på oss. Sedan skall hustrun firas med utegrillning och tårta! Hon brukar alltid få solsken på sina födelsedagar. För egen del född i februari handlar det för det mesta om köldrekord!

------------

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar