måndag, september 20, 2010

Vem bäddar för Sverigedemokraterna?

Valet i Gnesta är nu avgjort. I lilla Gnesta kommun där människor levt i harmoni med varandra under årtionden, har nu ett parti härlett från det svenska nazistpartiet, tagit plats i fullmäktige med två mandat. I kommunen har folkpartiet liberalerna 2 mandat. Något som man verkligen kan förundras över. Lars Ohly får ursäkta när han på valnatten säger sig stå på barrikaderna mot Sverigedemokraterna - men med hans partis förflutna ekar detta ihåligt! Det är faktiskt liberaler med Torgny Segerstedt i spetsen som fått stå emot de odemokratiska rörelser, som kommunister, fascister och nazister i Sverige utgör!

I en valrörelse är det oerhört viktigt att få ut sina budskap på ett positivt vis. I Gnesta finns i stort ett enda politiskt forum Sörmlands Nyheter. Detta forum är således den politiska skådeplatsen i kommunen. Under det senaste året har man systematiskt ägnat sig åt att nedvärdera alliansen i Gnesta till skillnad från Trosa, där man bara utdelar rosor.

Denna uppförsbacke för alliansen i Gnesta, en allians, som faktiskt kan uppvisa ett mycket bra resultat på många områden, har inneburit att valrörelsen i stort handlat om att försöka försvara många genomförda åtgärder. Nio artiklar av tio har varit negativa för alliansen.Det har i sin tur inneburit att vårt budskap för framtiden helt försvunnit. Detta öppnade vägen för odemokratiska krafter i Gnesta. Det är nu inget att göra åt men kan leda till eftertanke! I denna något sorgliga resumé, finns det några saker som jag ändå inte kan underlåta att kommentera.

Det är ganska konstigt att SN på måndagen berättar om EU (och Gnesta kommun för den delen) satsning på kultur i Gnesta. Det hade varit en positiv artikel istället för den negativa bild som gavs av Gnestas kulturutbud i samband med Sörblad och Rocklinds debatt i Gnesta.


Centerpartiet har fått ta mycket stryk för omorganisationen i skolan och ishallen. Drivande i dessa frågor, har ju faktiskt varit moderaterna, som ändå klarade sig ganska lindrigt. Även folkpartiet fick en rejäl stjärnsmäll i Dansutområdet, som blev vårt sämsta distrikt. Då kan man i sammanhanget notera, att det var FP, C och S, som ville bibehålla ishallen medan övriga partier var tveksamma. Ändå får man detta omdöme! Vi fick aldrig någon rejäl chans att motivera vår inställning till hockeyns framtid i Gnesta.

När det gäller skolan, så fick även centern och kristdemokrater en rejäl omgång. Genom ett aktivt arbete kunde folkpartiet ändå övertyga många väljare att vår modell var värd att lyssna till. Men fick vi någonsin kommentera vår uppfattning i sagda tidning?


Miljöparti fick, som tidigare, en synnerligen enkel resa. Man har egentligen inte bedrivit någon politik i kommunen utan suttit och väntat, vilket då premierats av väljarna. SN:s synnerligen positiva rapportering om MP, VP och S, som skall ta över makten med en trio avbildad utanför kommunhuset, leder givetvis till funderingar hos allmänheten. När de borgerliga senast visades upp tillsammans på bild i tidningen var efter valet 1991 på Storgatan.

Jag råkar ibland få påhopp typ: "Jaså ny dyker han upp igen"! Sanningen är ju att jag, i högsta grad för FP räkning, bedriver politik i Gnesta varje dag, varje månad år ut och år in. Om sen SN väljer att negligera detta så betraktas man, som icke existerande!

Allianspartiernas budskap har i mycket försvunnit med denna ambition från SN, som har styrt all politisk rapportering via ett givet förutbestämt mönster. Detta har öppnat vägen för odemokratiska krafter i Gnesta. Jag påstår därmed att SN har ett stort ansvar för, att odemokratiska krafter nu vuxit sig starka i kommunen.

Nu återstår ett oerhört tungt arbete att mota ut dessa odemokratiska krafter ur kommunen, så att vi kan fortsätta att bygga ett framtida samhälle för alla i sanna Gnesta-anda, oavsett vilket eller vilka partier som kommer att styra framgent.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar