fredag, september 17, 2010

Fritidspolitikera vardag!

Nu är det i stort bara en och en halv dag kvar före valdagen. Vi som är politiker får kämpa hårt och inte minst vi fritidspolitiker, som försöker göra en god insats för samhället utan att få ett korvöre för detta!

Vi slår oss för bröstet och talar illa om medpolitikers valprogram. I bland är vi även negativa på ett personligt plan. Något, som jag hemfaller åt ibland men kanske inte riktigt menar.

Oavsett om man är betald eller fritidspolitiker så får man på skallen. Då skall man kanske veta att om man inte får på skallen, så räknas man förmodligen inte in i kretsen av dem, som har inflytande. Det kanske är viktigt att veta särskilt när man var yngre kunde man lätt känna frustration när ens idéer blev ifrågasatta!

Nu kvarstår valdagen, att rensa kommunen från valmaterial och så småningom förhandlingar om politik och poster i kommunen. Blir det en tydlig majoritet för något block går detta snabbare. Får vi in andra kandidater är de rödgröna och alliansen kommer det att ta tid. Blockens olika program utgör ju en delmängd av alla partiers program. Det innebär att viktiga politiska frågor måste hanteras före eventuella slutliga samarbeten!

Under Gnesta kommuns historia har man på valnattens morgon kunnat se segerrusiga moderater eller socialdemokrater för den delen. Men det slutgiltiga utfallet vet man knappast innan förhandlingar är genomförda på något vis!

För min del brukar jag ta en kort semester efter valet och före ev förhandlingar påbörjas! Det är något att se fram mot! Semestern alltså!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar