lördag, juni 05, 2010

Vattnet i Gnesta kommun

Vår (v)än på Frönäs gillar inte att driften av vattenförsörjningen läggs ut på en entreprenör, liksom de flesta drifttjänsterna i Gnesta kommun eller för övrigt andra kommuner. Han torde ej heller känna till att en stor del av Gnestas invånare får sitt vatten från icke kommunal verksamhet.

Något skäl till detta motstånd anges inte. Man kan ju verkligen undra om det skulle vara livsviktigt att just vatten måste levereras av kommunen medan t ex alla andra förnödenheter levereras av privata och kooperativa aktörer. Känns märkligt om kommunen skulle överta ICA-butiken.

Skälet till att man föreslår att vattenverksamheten läggs ut är ju en säkerhetsfråga och helt andra och nya krav på hantering av dricksvatten. Det är viktigt att ha en större aktör i verksamheten, som även har råd att hålla sig med vattenspecialister.

I Gnesta har man en lite organisation och inga specialister. Skulle en stor läcka eller problem uppstå är man illa ute. Så upphandlingen är synnerligen viktig ur ett säkerhets- och kvalitetsperspektiv.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar