tisdag, juni 15, 2010

För den som inte orkar

med prinsessbröllop och VM i fotboll på televisionen kan vi idag tisdag (normalt äntligen hemma eller bygglov) rekommendera kanal 9 kl 2100. Agatha Christie "Mord är lätt".

Annars måste man beundra alla dessa programmakare, som i stort tuggar om samma sak om det nu aktuella bröllopet. Ett likartat problem måste uppenbarligen även kvällstidningsredaktionerna ha.

Ett dock intressant program i ämnet är Harry och Charles, som handlar om tillsättande av en ny kung i Norge efter unionsupplösningen 1905. Välskriven blandning av fiktion och drama!

Kunde dock inte låta bli att titta lite på Tyskland. Landet som vunnit mest i fotboll. En fantastisk uppvisning men matchen stördes av oljudet från de sydafrikanska tutorna! Inte särskilt festligt! Och för dem liksom jag själv, som har en hörselskada (Tinnitus) kan det vara olidligt!

Kan någon förresten förstå varför nordamerikaner envisas med att kalla fotboll för soccer medan deras egen mer rygbyliknande football sport huvudsakligen utövas med händer? Dvs handball borde vara ett mer korrekt uttryck!

Men som sagt i kväll blir det Agatha.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar