måndag, juni 14, 2010

"Krossa Maria Wetterstrand"

Rubriken är hämtad från kvällstidningen Aftonbladet, som anar en gigantisk konspiration mot ett av miljöpartiets språkrör. Skribent är en Elisabeth Marmorstein (vacker namn). Enligt sagde journalist skulle en order utgått från Fredrik Reinfeldt att krossa fru Wetterstrand!

Med kännedom om de flesta dagstidningars (särskilt de liberala) integritet förefaller denna uppgift vara direkt påhittad. Journalisten försöker visserligen stödja sig på vissa uttalanden från liberala skribenter men dock inte särskilt övertygande.

Självklart kommer fru Wetterstrand att granskas för partiets politik särskilt som man i förra valet hamnade på 5% och i senaste opinionsmätningen fick över 9%. Man kan ju dessutom ha en fundering på hur i allsin dar partiets energipolitik går ihop. För den som gick i den gamla skolan och verkligen lärde sig att både räkna och skriva, utgör detta ett stort mysterium.

Sveriges Television, som normalt brukar hålla sig med socialistiska gullgrisar, koncentrerar nu sig på fru Wetterstrand med tydligt resultat i opinionen. Det vore intressant om SVT kunde städsla en journalist med tekniska och matematiska kunskaper, att granska miljöpartiets energipolitik. Men det är väl för mycket att hoppas på!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar