onsdag, januari 27, 2010

Efterlyses positiva artiklar om Gnesta

Vi har läst lokaltidningen i Gnesta i snart 30 år. De senaste 10 åren har redaktionen mest ägnat sig åt att kritisera kommunen. Man har dålig koll på de politiska skeendena, vilket har accelerat på senare tid. Man beskriver nu en "verklighet", som vi verkligen inte känner igen.

De enda positiva artiklar man orkar med är när miljöpartiet kommer på tal. Så man kan ju undra över om detta verkligen är en "liberal" tidning med centerinriktning eller en ulv i fårakläder?

Vi efterlyser således lite fler positiva artiklar om Gnesta kommun, som firar 20 års jubileum 2012 och mycket bättre politisk balans i rapporteringen! Lokaltidningen har förresten en mycket bra sökmotor. Skriv in "Gnesta" följt av ett "partinamn", så ser man ganska snart obalansen i rapporteringen!

Det värsta vi hittills läst i denna tidnings lokalredaktions krior var när Gnesta , som 27:e kommun i landet fick ADSL och bredband. Något vi och dåvarande kommunalrådet Håkan Bratt var rejält stolta över. Detta kommenterades med:

"Dåligt bredband till Gnesta!"

Vi har fortfarande kvar detta bredband, som det idag går att köra med 8 MBit/s fullt tillräckligt för TV-mottagning. Men befolkning och företagare (enligt undersökningar) trodde i många år att vi var dåliga på bredband - när sanningen var den motsatta!

Nu får vi väl i sanningens namn säga att Södertäljeposten, Sörmlandbygden och Strängnäsposten, som även finns på orten är betydligt mer positiva - så vi får väl trösta oss med dessa!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar