måndag, december 28, 2009

Vem är jävig i ishallsfrågan?

I Sörmlands Nyheter 28/12 uttalar sig ordföranden i Gnesta kommuns revision Björn Svallfors(S), att den revisor, som han köpt för att utreda ev jäv, hävdar att det förekommit jäv.

Detta jäv skulle enligt artikeln bestå i att det var samma tjänstemän som handlagt både den första upphandlingen (som drogs tillbaka på eget initiativ) och den andra upphandlingen.

Något så tokigt har vi aldrig hört. För oss, som har lång erfarenhet av offentlig upphandling (> 30 år) och dessutom kunniga i lagen om offentlig upphandling, så är det ganska uppenbart att man inte kan vara jävig för att man som tjänsteman gör det jobb man är tillsatt att göra. Vem skulle i så fall gjort upphandlingen? Politikerna?


Det skall bli mycket intressant att höra vilken jävparagraf, som denna revisor åsyftar. En annan ledamot av revisionen uttalar att det skall röra sig om korruption. Ett uttalande som om falskt kan leda till åtal!

Och om vi får tro Länsrätten rätt så är det S-gruppen i Gnesta kommun, som överklagat upphandlingsbeslutet! Trots att man unisont godkänt försäljningen tidigare i Kommunstyrelsen! Det kallar vi för politik på hög och avancerad nivå!

Tiden får utvisa vem som är jävig. Kanske någon Janus pöjk i revisionen?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar