torsdag, december 17, 2009

Klimatkonferensen kollapsade

Som vi redan skrivit om på denna blogg är vi inte särskilt förvånade över att klimatkonferensen kollapsat utan avtal. Att tro att man för att ha ackrediterat närmare 40.000 fartblinda delegater, som torde ha kostat astronomiska summor för stater, organisationer, tidningar och TV-bolag samt inte minst licensbetalare, skulle kunna nå en stor överenskommelse är väl närmast en övertro på det övernaturliga!

Enklare hade nog varit att sätta en representant för varje större gruppering och förhandlat. Sedan finns det naturligtvis en massa underligheter. Många rika oljeproducerande länder kallar sig själva för u-länder!!! Varför då? Om man är ett självfövållat U-land får man väl bita i det sura äpplet.

Nu behövdes det en nytt avtal eftersom Kyoto-avtalet saknade viktiga länder som Kina och USA. De nyrika "U-länderna" ville ju heller inte vara med på banan utan höll fast vid Kyotoprotokollet. En synnerlig underlig inställning och då faller förstås frågan. Om nu inte Kinas och USA:s presidenter gör något åt saken och att länder som Saud-Arabien och Sudan (ett oljeproducerande land) backar från sina nuvarande ståndpunkter!

Gnesta, Köpenhamn, klimatkonferens, kollaps, fiasko så långt

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar