tisdag, december 22, 2009

Märkliga budgetkommentarer i Gnesta

I en artikel i Sörmlands Nyheter sägs att Gnesta kommun kommer att göra ett överskott med 11 MKr. Bravo - en viss klärvojans krävs för detta! I kommentarer till artikel framgår det att många är missnöjda med att tex barn flyttats mellan skolor när det går så bra för kommunen.

Bra kan väl alltid diskuteras med det är faktiskt ödesåret 2010 som ligger framför oss och då kommer det säkert att bli betydligt sämre ekonomiskt. För övrigt beslutade Kommunfullmäktige att varje nämnd skulle få behålla 75% av överskottet i år med avdrag för det planerade överskott, som varje år är avsett att bekosta pensioner och investeringar nästa år.

Många tror att budgeten t ex för BoU har minskats 2009 detta är direkt felaktigt. Däremot har kommunens intäkter från staten minskat därför att det finns färre barn i skolan än tidigare.

Eftersom flera av de som kommenterar avser att framgent jobba politiskt i kommunen så vorde det ganska nyttigt att man inte bara kommenterade enskilda storheter utan även angav egna budgetförslag. Det skulle ju då göra deras uttalanden mer trovärdiga! SN borde även kontrollera sina fakta bättre!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar