torsdag, juni 06, 2013

Nu grillas den politiska ledningen i Gnesta kommun rejält!

Trafikverket vill lägga ner pendeltågstrafiken mellan Gnesta och Järna; en trafik som funnits sedan 60-talet. Det är i allmänhet ganska märkligt att trafikverket kan komma med ett sådant förslag. Man skulle nog utan att tveka kunna säga att det är ganska hänsynslöst mot kommunen.

Vi får verkligen hoppas att detta bara är ett provtryck och inget reellt hot. Det skall dock bli intressant, att se hur kommunens politiker och andra skall hantera situationen.

Finns det någon omvärldsanalys, som indikerar detta hot mot kommunen? Att det är trångt på spåret är ju ingen hemlighet; tredje spåret vid Björnlunda skulle ju delvis råda bot på detta. Hur har kommun eller landstinget agerat de sista åren i denna fråga?

Nu är det nog dags för Johan Rocklind att teama upp Gnestas politiker; dvs skapa ett bättre politiskt samarbetsklimat. Han får nog börja samarbeta med erfarna borgerliga kollegor! Vi önskar verkligen den samlade politiska ledningen lycka till med att stävja detta stora hot mot kommunens många pendlare och en sund och miljöriktig utveckling av kommunen.

Vi som tidigare styrande politiker, lyckades ju att få till ett regionalt tågstopp och utbyggnad av stationen. Nu grillas verkligen den nuvarande politiska ledningen i Gnesta kommun rejält!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar