lördag, april 17, 2010

Askmolnen sänker sig över världen

Island gör sig ej enbart hörd i ekonomiska sammanhang. Nu ser man till att Europa får en rejäl räkning i form av utebliven flygtrafik, stora kostnader för bolagen och givetvis stort aber för företag och enskilda resenärer.

"Nature strikes back" ligger nära till hands dvs att Island fick på skallen men nu kan ge igen utan att man kan skylla på islänningen.

Lite grand som klimatmötet i Köpenhamn, som gav oss den värsta vinter vi haft i mannaminne i hela Europa. Snart får våra aplpinska proffs se upp när London-bor blir bäst i pisten!

En lördageftermiddag på våren när solen går ned i väster brukar jag ta Sörmlands lördagskryss med mig på verandan med ett gott riktigt öl svenskt Åbro, som är helt i särklass. Engelska Ale's som Old Speckeld Hen, Ruthers County, Bishops Finger eller den bästa Oyster's Stout, som inte är särskilt lättillgänglig. Ok, Nils-Oscars varianter är helt oxo bra. Även Boston Breweries varianter är inte dåliga särskilt om man upplevt US dåliga ölsorter.

Det som verkligen märktes idag är avsaknaden av flygtrafiken. Sedan Arlanda bana tre togs i bruk har flygtrafiken ökat märkbart över våra huvuden på Svinsjön. Det förefaller konstigt. Vi bor ju ganska långt från Arlanda. Måste medge att flyg inte är ett av mina favorittransportsätt. Betalar ingen skatt what so ever och är inte föremål för begränsningar enligt klimat-avtal.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar