måndag, augusti 27, 2012

Slutfestat för säsongen?

Varje år har vi sedan närmare 35 år en stor släktträff på Ramsvik mellan Smögen och Hunnebostrand. Platsen är utmärkt mht att det finns släktingar både i Göteborgstrakten som i norska Moss. Vi sörm-länningar från Gnesta och Strängnäs har dock lite längre resväg. Men vad gör väl det med ett fantastiskt miljöombyte, 20 kg havskräftor inköpta i Uleborgshamn och besök i Smögen och Kungshamn. Dessutom bjöds det på riktigt stora norska räkor - bara det en fest.

Vi brukar vara sådär runt en 30-40 personer av totalt en beräknad närmaste släkt (barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn) på exakt 68 personer. På sjuttiotalet höll vi till i Mellbystrandstrakten men nu som sagt på en gammal barnkoloni på Ramsvikslandet med utsikt in över Hunnebofjärden. Till årets begivenhet hörde även ett tre-dagars kanonväder något man inte haft hemmavid. Däremot märks det allmänt på temperaturen att hösten är på väg. Trist men sant!

Hemkommen noteras i huvudbladet att det inte är bara släkten som kan festa. Statsanställdas fester börjar kosta skjortan och senast nu är det förutom Tillväxtverket och Vinnova våra hemliga polis SÄPO, som festat på skattebetalarnas bekostnad till det facila priset av dryga 5 miljoner. Det blir ungefär 5.000 kr per person så det måste ha varit en rejäl blöta.

Festen anordnades av dåvarande chefen Andes Danielsson, som "kompensation" för en illa genomförd omorganisation av SÄPO. Danielsson är numera chef för Migrationsverket. Huruvida detta är en befordran eller degradering framgår inte av skrifterna.

I morgon skall vi ut och festa igen i Eskilstuna Parken Zoo. Då fyller SPF i Sörmland 40 år. Men det blir både kaffe, smörgås, lunch och besök i djurparken för det mer ödmjuka priset av 100 kr per person.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar