måndag, augusti 13, 2012

Måndag morgon igen

Måndag morgon och åter till vardagen igen efter två veckors träget OS från London. Man kan väl säga att OS i någon mån räddade årets usla och kallaste sommar i mannaminne. Inte för att man är särskilt intresserad av alla grenar men friidrotten har vi försökt följa en hel del. Känns, som det riktiga OS. Numera har ju de mest mystiska "idrottsgrenar" börjat dyka upp. Framför allt är vi motståndare till bedömningsgrenar. De kan aldrig bli rättvisa och är i mångt och mycket mer underhållning än sport. Vi brukar benämna dessa grenar för cirkus trots spinnsidans protester!

Den brittiska publikens uppvisning i nationalism gav dock en viss fadd smak i munnen. Vi trodde tidigare att britterna mer var världsmedborgare än nationalister. Men nu vet vi bättre. Skulle en svensk publik uppträda lika chauvinistiskt - blevo det direkt spöstraff och rött kort av den svenska numera rödgröna journalistkåren!

Avslutningen av OS blev en medial katastrof. Vem i världen är intresserade eller avnjuter Spice Girls och andra brittiska dylika ointressanter? Knappast någon utanför den anglosaxiska världen!

I veckan har annars inte hänt särskilt mycket. Noterade med en viss förvåning att vindkraftmaffian - alltså den kapitalistiska kommersiella - får skriva insändare i Sörmlands Nyheter på bästa ledarplats. Något som synes vara ganska ovanligt! Nu fick dock de idéella krafterna i Föreningen Svenskt Landskapsskydd, som vill skydda den svenska naturen och landsbygden, komma med ett genmäle på samma plats! Men SN bör se upp med vindkraftkapitalisterna. De är nog snarast mest måna om sin plånbok än något diffust "ansvarstagande" för framtiden.

Alliansen skickade in en insändare till SN angående turerna kring avskedandet av chefen för kultur- och fritidsförvaltningen, som svar på en insändare av Berndt Ullström(S) och Kristina Dellrud för sex veckor sedan. Den är ännu inte publicerad så man kan säga att det är lättare för kommersiella intressen med insändare än med politiska dito.

Läser i dagens SN, att det går dåligt med mottagningen av ensamkommande flyktingbarn i Gnesta. Endast tre familjer har valt att ställa upp som fosterfamiljer. I samma artikel pläderar Lucie Riad från Länsstyrelsen i Sörmland, att Trosa och Gnesta skall öppna sk HVB hem för ensamkommande flyktingbarn. Något som vi samtliga partier varit emot i Gnesta. Barn skall inte placeras på institution! De skall vara i en hemmiljö!

HVB hem är avsett för ungdomar, som det riskerar att gå snett för eller redan gjort det! Lucie Riads uttalande synes vara ganska märkligt! Äldre ungdomar kan man kanske placera i HVB hem men något avtal om detta finns inte med Länsstyrelsen, då det kräver betydligt större insatser med lokaler, mat och utbildad personal.

Morgontidningarna kommer ju inte fram till dörrarna här på landet. Tidigare fick man de till brevlådan vid tomtgränsen men numera har det rationaliserats så att dessa hämtas 400 m bort. Då är det bra med elektroniska varianter att läsa på nätet. De prasslar visserligen inte i sänghalmen och matchar kaffet men visst är det bra när inte plogbilen ännu kört förbi! Något som med rekordkylan snart kan vara ett faktum!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar