fredag, juli 20, 2012

En trött allians helt utan nya idéer?

Är rubriken på en insändare i fredagens Sörmlands Nyheter av Mattias Persson(S) kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Oxelösund. Vi måste nog kommentera detta, då det väl är det närmaste ett självmål man kan komma.

Denna kria kommer således från en person, som i högsta grad är delansvarig för den degeneration, som Oxelösund genomgått efter ett långt socialdemokratiskt styre. Oxelösund är snart sämst på allting i landet och då har han mage att försöka vända på uppmärksam-heten mot kommunens brister och kritisera en regering för att vara i avsaknad av nya idéer.

Nog känns detta synnerligen märkligt. Dessutom har han lyckats få insändarredaktören att sätta in en färgbild på alliansledarna. Påståendet är dessutom inte korrekt på något vis. Alliansen har som regering skapat betydligt fler jobb än vad Göran Persson och andra lyckats med i modern tid. Att vi sedan har en invandring av arbetssökande och flyktingar, som skapar en ny stad varje år i Nyköpings storlek sätter givetvis arbetsmarknaden på tuffa utmaningar. Men Persson menar väl inte att vi skall strypa denna invandring?

För övrigt finns det nog en övertro på att det är regeringar som skapar jobb. Det är ju företagen bl a beroende på världskonjunkturer, som efterfrågar personal. En regering och riksdag kan ju endast underlätta för arbetsmarknaden. AMS, som det hette tidigare har ju knappast skapat ett enda varaktigt jobb utan mer fungerat som en källa till arbetslöshetsunderstöd.

När en stor del av Europas länder går en arbetsmarknadsmässig och ekonomisk kräftgång medan Sverige svarar för bedriften att ha en verifierad god ekonomi och ökar antalet anställda, har Mattias Persson(S) från det sönderfallande Oxelösund mage till rubricerad insändare. Det kallar vi för ett klockrent självmål!

Den i lokalpolitiken uppenbarligen idélöse Mattias Persson behöver skyndsamt en snabbkurs i omvärldsanalys om det nu hjälper och bör nog framgent koncentrera sig på Oxelösunds stora framtidsproblem!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar