lördag, mars 27, 2010

Okunnighet är sanningens störste fiende!

Vänsterpartisten Mikke Schirén gör stort nummer av att bl a FP inte fanns på plats vid ett möte som den krisande GIK Gnesta ishockeyklubb kallat till. Man kan ju undra över hur han själv blev inbjuden! Vad jag vet så har det inte gått ut vare sig samråd eller kallelse till detta möte till något parti!

Jag tycker rent allmänt att det är oetiskt att göra politik av något, som vi ”andra” partier inte kan rå över! Det kanske även är viktigt att understryka att det inte bara är att ringa runt någon dag i förväg! Det finns folk, som jobbar och försörjer sig på annat än fritidspolitik!

Okunnighet är sanningens störste fiende. Jag har som den ende inblandade politikern i Gnesta varit med på hela resan om klubben. Ishallen har under resans gång ägts omväxlande av klubb och kommun. Under hela resan har kommunen ofta fått gå in och betala obetalda elräkningar!

Försöket med att en privat ägare skall kunna skapa mervärden och på så vis minska kommunens kostnader fn ca 5.000 kr/ishockeymedlem, pågår. Kommunen kan inte lägg ner mer pengar på hockey. Bl a står flickidrotten i kö i stort behov av sponsring för t ex ridhus. Innebandysporten vill även ha en större del av kakan!

En kommun måste gå med vinst varje år. 2009 blev vinsten ca 15 miljoner kr. Denna vinst kommer inte att läggas på hög utan vara en delfinansiering för t ex ombyggnad av Liljedahlshem eller simhall. För övrigt så gjordes den ”stora” vinsten på Social- och kommunledning. Detta kan vi vara glada åt. Att vi inte 2009 fick fler människor med behov av samhällets stöd!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar