torsdag, mars 25, 2010

Medmänsklighet kanske finns i Örnsköldsviks kommun

Efter den upprördhet vi känt över 14-åriga Linneas, från Bjästas, öde. Börjar man naturligtvis att fundera över hur saker och ting kan gå så snett. Efter att mängden adrenalin har minskat!

Jag blev verkligen glad idag att Humanistiska nämndens ordförande i Örnsköldsvik, Jan-Olov Häggström, ringde upp mig och berättade lite mer än man kunnat läsa i tidningarna eller på nätet. Jan-Olov har i alla fall tagit beslutet att Linnea skall kunna ha skolgång på annan ort. Helt utelämnad tycks inte Linnea vara. Jan-Olov kommer att medverka i SVT debattprogram på torsdagskvällen!

Mitt tidigare inslag i denna fråga skrevs innan "Uppdrag granskning" sändes. Efter att ha läst på mer på nätet och kommentarer kring programmet är mina slutsatser följande:

Det är oerhört svårt att stävja en förtalskampanj. Den som nu drabbat Linnea har iscensatts av våldtäktsmannens mamma (Mamman) och dennes bror. Sedan har man uppenbarligen lyckats få med sig ett antal "intet ont anande"? eller möjligen personer utan avsaknad av någon som helst analysförmåga! Förtalet sprider sig som en löpeld på Internet och kan vara svårt för oss som är opinionsbildare och politiker att hänga med. Dock kvarstår ett antal frågor:

- Varför agerade skolan som man gjorde?
- Varför såg rättsväsendet (Hovrätten) så milt på detta övergrepp?
- Var fanns kyrkan och prästen Lennart?
- Var fanns föräldrar och samhällsinvånare
- Varför tillät man Mamman att skandalisera flickan?
- Var fanns chefredaktören för Örnsköldsviks Allehanda Jimmie Näslund?
- Var fanns de olika partierna inklusive mitt eget FP?

Var finns Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna, som för det mesta sysslar med att gynna personer ekonomiskt, som satt i system att känna sig diskriminerade och anmäler olika handlare eller BO barnombudsmannen?

Det är nog viktigt nu att kommunstyrelsens ordförande Elvy Söderström tar tag i rodret och ser till att detta elände får ett slut. Om invånarna i Bjästa inte förstår att deras stöd eller tystnad spär på svart fascism, så måste man givetvis tala om det för dem!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar