måndag, februari 01, 2010

Partiledardebatt och 4 deckare

Söndagkvällen bjöd på partiledardebatt på tvåan samt fyra deckare: Wallander på fyran, Foyle's war på 4 plus, Midsomer Murders med Barnaby på åttan och inte minst Kommisarie Gently på nian.

Måste erkänna att partiledardebatten kändes lite tidig. Körde in på Barnaby (sett den förr men kommer aldrig ihåg vem som är mördaren). John Nettles känns trygg och följer alltid samma mönster dvs mord i bekantskapskretsen, garden parties och gemensamma vandringar eller amatörteaterföreställningar. Tryggt. Men befolkningsökningen måste vara negativ i området.

Vi gillar kommisarie Gently på nian. Han är ny och lite tuffare. Sedan är miljön tidigt 60-tal, vilket är lite kul med Beatlesfrissor och gamla bilar. Brukar sluta med att mördaren hängs, vilket tyder på att tidsperioden är före 1965.

Kommisarie Foyle är annars en trevlig bekantskap. Tydlig engelska och tidstypiskt från 2:a världskriget. Aftonens film har vi dock sett tidigare.

Och Wallander som jag inte är särskilt förtjust i har nog gått tidigare och överhoppades denna gång.

Ja partiledarna och SVT får väl ursäkta men laddar man upp med så bra deckare då blir nog intresset inte så stort. Saknar dock Christies Miss Marple och Simenons Maigret. Även Frost är igång men honom får man se på fredagarna efter På Spåret.

Men inte minst Helen Mirrens Jane Tennison är mycket sevärd. Helen Mirrens skådespeleri är i yppersta världsklass!

Som sagt det blir och finns mycket spänning framgent! Men i morgon skall vi not ta den utmärkta tjänsten SVT Play och smygkika lite.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar