fredag, februari 26, 2010

Förfrysningstider

Elefterfrågan går mot nya rekord denna vinter. Orsaken är kylan och att flera kärnreaktorer står stilla för översyn. Priset för en kiloweattimme var den 22/2 13:80 kr.

Detta påvisar en tydlig aspekt att oppositionen de röd-gröna, som vill lägga ner kärnkraften är fullständigt komplett ute och seglar. Genomföres detta skulle Sverige stanna och moster Emma frysa ihjäl i sin stuga.

Sverige måste givetvis ha en regering, som förstår att säkra vår försörjning med elektricitet, nu och i framtiden. Mona Sahlin har ett stort problem med sina eventuella medregenter.

Miljöpartiet vill enligt sitt partiprogram "omedelbart stänga samtliga landets reaktorer. Skulle det uppstå brist kan man importera grön el från utlandet!

Miljöpartiet har dock sagt nej till elkablar med omvärlden. Fråga blir då hur kommer den gröna elen då in i Sverige? Det handlar om gigantiska mängder 50% av vår energiförsörjning! Det krävs kanske 25 kablar med högspänd likströmsöverföring! Eller är det månne med miljontals brevduvor?

Miljöpartiet tycker att det är bra med högt elpris. Varför då? El är ju en distributionsform av energi. Skall vi snart även behöva betala mer för Internet eller telefontrafik för att den är trådbunden?

Det är kanske dags att verkligen börja granska Maria Wetterstrand et consortes om de lärt sig att räkna i skolan!

Den lokale MP ledamoten i kommunfullmäktige Mikael Clemens skriver på sin blogg att han inte gillar att "folkpartiet motverkar utbyggnad av vindkraft". Detta är ju inte korrekt. Vad vi säger är att utbyggnad av vindkraft givetvis får betala sig självt.

Sagde Mikael vill även bygga ett vindkraftverk på sin fastighet i Gnesta. Det skall han givetvis få! Stora välbeställda grabbar skall ha stora leksaker. Vi som är lite mindre bemedlade får hålla oss till Märklin-järnvägen eller möjligen ångmaskinen i källaren!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar