torsdag, december 15, 2016

En ny sporthall på fel plats!


Nu byggs ytterligare en sporthall på fel plats och gynnar främst de som beslutar i Gnesta kommunfullmäktige. Under de senaste 6 åren med Johan Rocklind(S) i spetsen har ju alla investeringar lagts i köpingen medan Laxne, Björnlunda och Stjärnhov blivit utan. Ja man har t o m lagt ner sporthallen i Laxne. 


Nu lägger man således en ny sporthall på Hagstumosse, vilket då talar för att den enbart kommer att utnyttjas av boende i Dansut/Dalen och centrala Gnesta. Det hade varit bättre att placera den mer i närheten av kommunikationer i centrala Gnesta. Något som både Vänsterpartiets Lena Staaf och Liberalernas Sarah Kinberg tycker vore en klart mycket bättre idé. Ja man saknar här Centerpartiets stöd för landsbygden. Kommer man med buss eller tåg till Gnesta ska man inte dessutom behöva traska 5 km.


Nu senaste beslutade man om gratis wifi (bredband) i Gnesta köping. Ja just bara i tätorten inte i ytterorterna. Det pekar då på en ganska systematiskt respektlöshet mot hälften av kommunens invånare. När Gnesta  2002 fick bredband som 27:e kommun i landet, tog vi dock med Björnlunda och Stjärnhov. Det tog några år till innan Laxne fick sitt.Under åren 2004-2010 då Alliansen styrde i Gnesta byggdes det och investerades i hela kommunen. Vid denna period diskuterades en sporthall belägen på södra Frönäs. Denna placering hade nu varit till uppenbar gagn för både resande och pågående omfattande exploatering av Frönäs/Framnäs.


Men varför blir det så? Ja saken är rätt enkel. 75% av de beslutande i Gnesta kommunfullmäktige bor i köpingen eller dess närhet. Dessutom understöds man av webben Gnesta tillsammans, som inte gillar kritik av snedfördelningen av kommunens skattemedel. Råkar man yttra sig får man råskäll inte minst av de boende på gräddhyllan i köpingen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar