torsdag, augusti 27, 2015

Var skall skåpet stå?

En ny ishallsdebatt har satts igång föranledd av att kommunen nu köper tillbaka ishallen för dryga 5 miljoner och samtidigt bygger en ny sporthall, som föreslås ligga vid Hagstumosse!


Om ishallen har vi bloggat flera gånger: Borde vara en nekrolog över Gnesta ishallsaffär. Ibland fattar man dåliga beslutIshallen tycks engagera invånarna i Gnesta.

Ja 5 miljoner är mycket pengar men drabbar inte driftbudgeten nämnvärt utan kommunens balansräkning. Det är en viss skillnad, som kanske många inte förstår.

Nästa fråga är då var den nya sporthallen skall ligga. Vid Hagstumosse eller närmare Gnesta centrum. Inte helt givet men med förläggning till Hagstumosse får man ju mervärden. Således kan driftpersonal nyttjas i alla anläggningar på ett enklare vis. Kanske uppvärmning kan förbilligas genom gemensam placering etc på en viss bekostnad av tillgänglighet. 

I centrum idag finns ju idag för övrigt både Frejahallen, golftältet och simhallen. Kanske skall den centrala marken avsättas för att Gnesta skall växa i framtiden. Men givetvis är Hagstumosse en bit från Gnesta station.

Här kan man läsa mer: Blandade känslor inför sportanläggning!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar