onsdag, juli 08, 2015

När Södermanlands Nyheter kom till byn!

Ja byn heter Laxne och ligger i norra Gnesta mellan Gnesta och Mariefred! Tidningen SN är ju ute på härnad och besöker olika delar av östra Sörmland. I går gällde besöket Laxne - centralort i Gåsinge-Dillnäs församling med 160 invånare. Ja i hela kommundelen finns över 1.000 personer och på sommaren finns det i omgivande landsbygd säkert ytterligare 300 boende!


Ett antal hugade personer hade mött upp, som Stig Dillström från hembygds-föreningen och Philippe Tibault och Lennart Anglered, båda aktiva i föreningen Laxnegården. 

 

I vimlet syntes även miljöpartisten Kukkamariia Valtola-Sjöberg, som väl utgör Gnesta kommuns enda oppositionspolitiker!


Tidningen representerades av miljöreportern Annika Clemens med vissa band till trakten och skribenten Anna-Karin Lampou. 

 

Många tankar kring Laxne och traktens framtid utbyttes och inte minst gäller det att kunna bygga ut samhället med fler bostäder. Kommunikationerna med både Mariefred och Gnesta har ju blivit betydligt bättre fr o m 2015.

 

Ett bra och trevligt initiativ av SN att sätta lite fler platser på kartan och kanske få sig en och annan ny prenumerant. Tidningen har ju under de senaste åren förändrat sig ganska rejält till det bättre och borde kunna locka fler läsare!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar